Zatvarnje Podrske

17.12.2015. 13:00h
Eon+ na zatvaranju programa podrške inovacijama
U petak, 11. decembra, Eon+ je prisustvovao svečanom zatvaranju četvorogodišnjeg programa podrške inovacijama u Srbiji. Skupu u prisustvovali brojni visoki zvaničnici, kao i predstavnici svih firmi koje su dobile podršku Fonda za inovacionu delatnost kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija, koje su još jednom predstavile svoje uspešne inovativne ideje.

Saznajte više

Zatvaranju su, između ostalih, prisustvovali ministar kulture Srđan Verbić, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen, strateški savetnik Šuki Glajtman i član ekspertske komisije Fonda za inovacionu delatnost Vladeta Marjanović. Skupu su prisustvovali i predstavnici svih kompanija koje su dobile podršku Fonda za inovacionu delatnost kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Ovom prilikom, sve firme su još jednom predstavile prisutnima svoje uspešne inovativne ideje.

Domaći preduzetnici i njihove inovacije već su postali sastavni deo inovacionog ekosistema Srbije. Godišnji prihod kompanija koje su dobile podršku za tri godine porastao je sa 6,21 miliona evra na 10,09 miliona evra – što je rast od 60 odsto. Izvoz je znatno uvećan – sa 0,59 na 3,1 miliona evra.

Zahvaljujući uspehu projekta podrške inovacijama u Srbiji, Fondu za inovacionu delatnost povereno je sprovođenje novog zajedničkog projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Evropske unije i Svetske banke – Projekta podrške istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji, čiji je cilj dalji razvoj inovacija i uspostavljanje sistema transfera tehnologije iz akademske zajednice ka privatnom sektoru.

Opširnije o ovom događaju možete pročitati ovde.

Zatvori