Poseta gradonacelnika berna

02.03.2016. 12:00h
Gradonačelnik Berna posetio NTP Beograd i Eon+

Gradonačelnik Berna Aleksander Čepet u petak, 12. februara, posetio je Naučno-tehnološki park (NTP) Beograd na Zvezdari.

Čepet je tokom posete razgovarao sa predstavnicima startap kompanija koje su svoje poslovanje započele u Poslovno-tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta u Beogradu (BITF), a koji je od prošle godine proširio svoje kapacitete u Naučno–tehnološkom parku Beograd.

Gost iz Švajcarske je bio u prilici da se upozna sa inovacijama preduzetnika i kompanija Strawberry Energy, Aggios Europe, Honorarci, kao i sa našom kompanijom Eon+, koja je predstavila svoje softversko rešenje za procenu uticaja na životnu sredinu.

Saznajte više

“Zaista deluje impresivno kada na jednom mestu vidite kako uspešno mogu da sarađuju velike kompanije i mala startap preduzeća i koliko to doprinosi zajedničkom razvoju. Uprkos činjenici da inovativne kompanije, kao i svuda u svetu, teže dolaze do potrebnog kapitala i investitora koji su spremni na rizična ulaganja, ovo što rade mladi ljudi u NTP Beograd aktuelno je i inovativno na bilo kom tržištu” - istakao je Čepet, koji je boravio u zvaničnoj poseti Beogradu.

Govoreći o značaju tehnoloških inovacija za ukupan rast ekonomije, Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd, naglasila je važnost podrške Vlade Švajcarske kroz projekat "Naučno-tehnološki park Beograd – novi izvozni instrument Srbije". Ovaj trogodišnji projekat realizuje se uz podršku Švajcarskog sekretarijata za privredu SECO, sa ciljem da se u ukupnom izvozu Srbije značajnije poveća udeo visokotehnoloških proizvoda i usluga.

Više o poseti gradonačelnika Berna možete pročitati ovde i ovde.

Zatvori