Beloruska delegacija

25.03.2016. 13:00h
Beloruska delegacija u poseti Fondu za inovacionu delatnost
Delegacija visokih zvaničnika državnih institucija Belorusije za unapređenje nauke i inovacija 16. marta boravila je u Beogradu u okviru dvodnevnog zasedanja Međuvladine belorusko-srpske komisije za naučno-tehničku saradnju, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Delegacija je tokom boravka u Beogradu posetila i Fond za inovacionu delatnost, kao i našu kompaniju Eon+.

Saznajte više

Tim Fonda predstavio je delegaciji i predstavnicima Ambasade Belorusije u Beogradu rezultate Projekta podrške inovacijama u Srbiji, koji je Fond sprovodio u periodu 2011-2016, i najavio skorašnji početak sprovođenja Projekta podrške istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji. Oba projekta finansiraju se sredstvima Evropske unije.

Pored Fonda za inovacionu delatnost, gosti iz Belorusije posetili su i našu kompaniju Eon+, koja je dobila finansijsku podršku Fonda u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji, kao i Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih faktulteta, smeštene u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari. Naša kompanija je predstavila svoj proizvod Envigo, a zatim i kroz diskusiju sa članovima delegacije obrazložila poslovni plan i izlazak na tržište Evropske Unije.

Više o poseti možete pogledati ovde.

Zatvori